Dekantera gärna en timme före servering och avnjut runt 16-20°C i glada vänners lag eller tillsammans med kyckling i vitlök, lammkotletter med rosmarin eller ett urval av tapas.
Doft av mogna körsbär, bäriga frukter och en aning kryddig choklad och vanilj. Smaken är fyllig med varma hallon- och körsbärsfrukter, sammanflätade med kryddiga ektoner.
Klassisk Rioja, med alla de silkeslena mogna bärfrukter som fogas samman med rostade kryddor, som får det att vattnas i munnen - inte undra på att spanska experten John Radford listar Bodegas Primicia bland hans topp 20 av Riojas bodegor. Det är en släktgård, som grundades 1985 av tre bröder, och har sedan dess vunnit många utmärkelser. Denna 2010 görs främst av Tempranillo, med en skvätt Graciano och sammetslen Mazuelo som lägger till djup och salta noter. För extra komplexitet mognar vinmakaren Fernando Domingo halva vinet i nya ekfat i fyra månader, vilket gör att det plockar upp inslag av vanilj och rostade kryddor och samtidigt låter massor av sprudlande och ungdomlig fruktkaraktär skina igenom.
Utmärkelser
Guld - Mundus Vini International Wine Competition, 2016