Primicia Carravacas Reserva Rioja 2010
  • Fri frakt, värde 199kr
  • 100% Nöjd kund-garanti
  • Över 1000 unika viner
Prisvinnande vin
Primicia Carravacas Reserva Rioja 2010 Tempranillo

Primicia Carravacas Reserva Rioja 2010

Primicia Carravacas Reserva Rioja 2010

Tillfälligt slut

Pris 182 kr

Lagerstatus
Tillfälligt slut
Lagring
Drick nu, till och med 2019
Karaktär
Fylligt, smakrikt och komplext
Färg
Djupröd kärna, med tegelröd kant
Land
Region
Distrikt
Huvuddruva
Druvor
90% Tempranillo, 5% Graciano, 5% Mazuelo
Typ
Rött
Alkoholhalt
14,0%

Doft & Smak

Doft av mogna körsbär, bäriga frukter och en aning kryddig choklad och vanilj. Smaken är fyllig med varma hallon- och körsbärsfrukter, sammanflätade med kryddiga ektoner.

Utmärkelser

Guld - Mundus Vini International Wine Competition, 2016

Passar till

Dekantera gärna en timme före servering och avnjut runt 16-20°C i glada vänners lag eller tillsammans med kyckling i vitlök, lammkotletter med rosmarin eller ett urval av tapas.

Beskrivning

Klassisk Rioja, med alla de silkeslena mogna bärfrukter som fogas samman med rostade kryddor, som får det att vattnas i munnen - inte undra på att spanska experten John Radford listar Bodegas Primicia bland hans topp 20 av Riojas bodegor. Det är en släktgård, som grundades 1985 av tre bröder, och har sedan dess vunnit många utmärkelser. Denna 2010 görs främst av Tempranillo, med en skvätt Graciano och sammetslen Mazuelo som lägger till djup och salta noter. För extra komplexitet mognar vinmakaren Fernando Domingo halva vinet i nya ekfat i fyra månader, vilket gör att det plockar upp inslag av vanilj och rostade kryddor och samtidigt låter massor av sprudlande och ungdomlig fruktkaraktär skina igenom.