Årgångar i lager

 • 2020
  129 kr
  750 ml
 • 2021
  129 kr
  750 ml
  Krispigt från Sardinien!

Beskrivning

Passo Sardo Vermentino är en förlängning av den oerhört populära Passo Sardo Cannonau. För att skapa ett liknande vin fast vitt gick EnoItalia till de bästa odlarna av Vermentino på Sardinien och satte ihop ett så fruktigt och expressivt vin som bara är möjligt, precis som den röda kompisen. Resultatet är härligt saftigt och aromatiskt med mycket stenfrukt, mineral och krispig syra. Perfekt som det är eller till grillade skaldjur.

Passar till

Servera vid 8-10 grader. Utsökt till skaldjur, kyckling och till linguine med skaldjur.

Produktinformation

Lagerstatus
47 st
Lagring
Drick nu eller inom 2 år
Karaktär
Friskt & Fruktigt
Färg
Ljust gyllene
Land
Italien
Region
Sardinien
Distrikt
Vermentino di Sardegna
Producent
EnoItalia
Huvuddruva
Vermentino
Druvor
100% Vermentino
Typ
Kork
Passar till
Volym
750 ml
Sockerhalt
0.3 g/100ml
Alkoholhalt
12%
Se även
 • Producent

  EnoItalia

  EnoItalia är utan tvekan en av Italiens absolut främsta och mest innovativa producenter från Bardolino i Venetien. EnoItalia startade som ett kompisprojekt och har vuxit till att bli en av Italiens mest drivande och mest prisbelönade vinmakare!

 • Huvuddruva

  Vermentino

  Den friska och fruktiga medelhavsdruvan.
  Vermentino används till torra vinner, söta viner och mousserande viner. Viner på den här lätta druvan passar bra till lika lätta maträtter.

 • Region

  Sardinien

  Medelhavets näst största ö Sardinien är en av Italiens mindre kända vinregioner. Det är snarare stränder, osten pecorino och det höga antalet människor som blir över 100 år som utmärker ön. Den senare aspekten, att befolkningen blir äldre än genomsnittet, sägs kunna bero på de viner som öns vinmakare producerar. På Sardinien växer nämligen druvan Cannonau som till följd av de lokala klimatförhållandena utvecklar egenskaper som kan ha hälsobringande effekter.

 • Karaktär

  Friskt & Fruktigt

  Som namnet antyder är vinerna i denna kategori friska med en hög fruktsyra. Ofta med smakaromer som citrus och stenfrukt.