Palacio De Valencia Reserva 2009
  • Fri frakt, värde 199kr
  • 100% Nöjd kund-garanti
  • Över 1000 unika viner
Palacio De Valencia Reserva 2009 Tempranillo

Palacio De Valencia Reserva 2009

Palacio De Valencia Reserva 2009

Tillfälligt slut

Pris 97 kr

Lagerstatus
Tillfälligt slut
Lagring
Drick nu, till och med slutet av 2017
Karaktär
Medelfylligt rött
Färg
Halvmörkt scharlakansrött med brunaktig kant
Land
Region
Distrikt
Huvuddruva
Druvor
50% Monastrel, 50% Tempranillo
Typ
Rött
Alkoholhalt
13,5%

Doft & Smak

Doften är en blandning av vanilj och kryddor med mogna och lite torra bärfrukter. Smaken är mjuk, med starka noter av hallon och plommon och ett skikt av kryddig ek.

Passar till

Tillräckligt mjukt för att kunna avnjutas på egen hand, men passar även bra tillsammans med kyckling, ugnsrostade grönsaker och tapas. Låt det lufta en halvtimme innan konsumtion för att ge vinet tid att öppna sig.

Beskrivning

Om du letar efter en härligt fyllig och komplex Reserva med sex års mognad kommer du att ha svårt att hitta någon med bättre värde än denna. Den skapades i Valencia av Maria Angeles Camara, som också gör våra populära Palacio del Conde-viner. Detta är hennes senaste skapelse – en blandning av röda bär från Tempranillo och mörk och kryddig Monastrell har lagrats på ekfat i ett år och betydligt längre på flaska. Vingårdarna ligger 50 km inåt landet, där marken är dammig, brun och torr och inte mycket vill växa, förutom olivträd, och knotiga gamla buskiga vinstockar. Resultatet är frukt med imponerande koncentration och ett vin med påtaglig fyllighet och djup. Låt vinet andas en halvtimme i förväg, så det hinner öppna sig,