Tempranillo Blanco kanske inte alla hört talas om. Det är en druva som, så sent som 1988, upptäcktes av en slump av en vinbonde i Rioja, som noterade att hans vinstockar med Tempranillo också gav gröna druvor. Det visade sig att det var en genetisk mutation och sedan 2004 har druvan DOC-status i Rioja. Druvorna, som hittills endast påträffats i Rioja, går åt gulgrönt och ger ofta ett vin med hög syra och alkohol, med smaker av aromatiska örter, vit blomster, citrus och tropiska frukter. Druvan används både för att göra druvrena viner som i blender, då ofta tillsammans med Viura.
Bodegas Paco Garcia är en av de mest levande och spännande nya vingårdar under de senaste åren. Det unga teamet bakom består av Juan Bautista García och Ana Fernandez Bengoa, som tog över sina föräldrars gamla vingård i Murillo de Rio Leza 2008 och moderniserade den helt. De ändringar som gjordes var uppenbara från de allra första vinerna de producerade. Tillsammans med deras påfallande okonventionella etiketter är Pacos viner omedelbart igenkännliga.