• Rioja Spanien
Paco Garcia Rioja Tempranillo Blanco 2020 Tempranillo Blanco

Paco Garcia Rioja Tempranillo Blanco 2020

159kr

Slut
  • Fri frakt från 799 kr
  • Nöjd kund-garanti
  • Säkra betalningar
Lagerstatus:
Slut

Vit Tempranillo från Rioja!

Servera runt 10-12°C till kallskuret, feta och medellagrade ostar, skaldjur eller rätter på mager fisk. Också fint till lätt kryddad asiatisk mat.

Aromer av vita blommor, citrus och exotisk frukt. Smakerna är runda, stora och välbalanserade, med elegant syra och härlig fräschör. Fylligt, med lång finish.

  • Volym: 750 ml
  • Alkoholhalt 13%
  • Sockerhalt <0.3g/100ml

Omdömen

Beskrivning

Tempranillo Blanco kanske inte alla hört talas om. Det är en druva som, så sent som 1988, upptäcktes av en slump av en vinbonde i Rioja, som noterade att hans vinstockar med Tempranillo också gav gröna druvor. Det visade sig att det var en genetisk mutation och sedan 2004 har druvan DOC-status i Rioja. Druvorna, som hittills endast påträffats i Rioja, går åt gulgrönt och ger ofta ett vin med hög syra och alkohol, med smaker av aromatiska örter, vit blomster, citrus och tropiska frukter. Druvan används både för att göra druvrena viner som i blender, då ofta tillsammans med Viura.

Om Vingården

Bodegas Paco Garcia är en av de mest levande och spännande nya vingårdar under de senaste åren. Det unga teamet bakom består av Juan Bautista García och Ana Fernandez Bengoa, som tog över sina föräldrars gamla vingård i Murillo de Rio Leza 2008 och moderniserade den helt. De ändringar som gjordes var uppenbara från de allra första vinerna de producerade. Tillsammans med deras påfallande okonventionella etiketter är Pacos viner omedelbart igenkännliga.

Utmärkelser

Guld - Catavinum World Wine & Spirits Competition
94/100 - Guía Vinos Gourmets 2020

Populära viner med samma druva

Andra har också köpt