Varukorg ()

Frakt
Att betala

Mina sidor

Sidecar

Sidecar är en elegant cocktail med anor från 1920-talets Paris. Den perfekta balansen mellan cognac, cointreau och citronjuice gör den till en tidlös klassiker som passar lika bra till fördrink som efter maten.

Hos oss hittar du allt du behöver för att skapa den perfekta Sidecaren. Använd en brandy från Vinoteket, eller varför inte prova en twist på originalet? Läs mer om Sidecarens spännande historia och få tips på goda varianter nedan.

Gör så här

  1. Gnid en citronklyfta mot glasets kant och doppa det sedan i socker.
  2. Häll ingredienserna i en shaker med is. Skaka kraftigt i cirka 15 sekunder. Sila upp i glaset.

Ingredienser (1 drink)

  • • 4 cl konjak

  • • 2 cl Triple Sec apelsinlikör, t ex Cointreau

  • • 2 cl färskpressad citronjuice

Varifrån kommer drinken Sidecar?

Sidecarens exakta ursprung är höljt i dunkel, men de flesta är överens om att den skapades i Paris under 1920-talet. En teori är att en amerikansk militär beställde en drink med konjak på sin favoritbar. När han skulle iväg ville han ha med sig drinken, så bartendern hällde den i ett glas som passade i sidovagnen på hans motorcykel. Därav namnet Sidecar.

En annan sägen är att drinken skapades på den fashionabla amerikanska baren Harry's New York Bar i Paris. Oavsett vilket så blev Sidecar snabbt populär, och idag är den en älskad klassiker över hela världen.

Kan man byta ut spriten mot annan sprit?

Konjak är basen i en klassisk Sidecar. Men visst går det att variera! Konjak kan bytas ut mot annan brandy eller armagnac. Ett gott alternativ är att använda bourbon eller rye whiskey istället. Då får man en drink med lite rökigare ton.

För den äventyrlige går det också bra att byta ut Cointreau mot annan apelsinlikör, till exempel Grand Marnier. Eller använd en neutral sockerlag istället och smaksätt med någon annan likör.

Välj mellan våra olika spritsorter och likörer och hitta dina egna favoriter till Sidecar. Vi har mängder av spännande varianter för olika smaker och plånböcker.

Relaterade produkter

Mer från Recept

Visa mer från Recept