Varukorg ()

Frakt
Att betala

Mina sidor

Paloma

Paloma är en klassisk drink som passar perfekt när man vill njuta av något svalkande och gott. Den har en fräsch smak av grapefrukt som balanseras av sältan från tequilan. Vi på Vinoteket älskar att njuta av en kall Paloma på terrassen under varma sommardagar.

Gör så här

  1. Rulla en limeklyfta runt kanten på ett highballglas. Doppa sedan glaskanten i salt.
  2. Fyll glaset med is.
  3. Häll i tequila och limejuice. Rör om.
  4. Fyll upp glaset med grapefruktläsk.
  5. Garnera med en limeklyfta och servera genast.

Ingredienser (1 drink)

  • 5 cl Tequila

  • 12 cl grapefruktläsk ( (t.ex. Jarritos)

  • 1 cl Limejuice

Varifrån kommer drinken Paloma?

Paloma är en av Mexikos mest populära drinkar och sägs ha sitt ursprung i delstaten Jalisco, som också är hemmet för staden Tequila. Namnet Paloma betyder "duva" på spanska. Enligt en teori döptes drinken efter en populär folkvisa, "La Paloma", som handlar om en duva. En annan säger att den fått sitt namn för att den serveras i ett högt, smalt glas som kan liknas vid en duvas hals.

Kan man byta ut spriten mot annan sprit?

Även om tequila är det klassiska spriten i en Paloma tycker vi på Vinoteket att det går utmärkt att variera sig. Mezcal ger en rökig twist till drinken och vodka en mer neutral smak som låter grapefrukten skina. Gin, särskilt med citruskaraktär, är ett annat gott alternativ. Man kan också prova att byta ut grapefruktläsken mot färskpressad grapefruktjuice för en mer naturlig smak, men se då till att smaka av med lite sockerlag. Oavsett hur man väljer att göra sin Paloma är det en drink som alltid går hem.

Relaterade produkter

Mer från Recept

Visa mer från Recept