Varukorg ()

Frakt
Att betala

Mina sidor

New York Sour

Vad sägs om att imponera på dina gäster med en New York Sour nästa gång du har bjudning? Den här drinken är en twist på den klassiska drinken Whiskey Sour, med en elegant rödvinsfloat på toppen. Resultatet blir en vackert skiktad drink med en perfekt balans mellan sötma, syra och whiskyns rökiga toner.           

Gör så här

 1. Häll bourbon, citronjuice, Angosturam äggvita och sockerlag i en shaker med is.

 2. Skaka kraftigt i 10-15 sekunder.

 3. Sila upp i ett kylt cocktailglas.

 4. Häll försiktigt rödvinet över baksidan på en sked så att det lägger sig som ett lager ovanpå drinken.

 5. Garnera med ett cocktailbär.

Ingredienser (1 drink)

 • 5 cl bourbon 

 • 3 cl färskpressad citronjuice

 • 2 cl sockerlag

 • 2 cl äggvita (valfritt)

 • 2 stänk Angostura bitter

 • 2 cl torrt rödvin

 • Cocktailbär

???

Varifrån kommer New York Sour?

Som namnet antyder har New York Sour sitt ursprung i New York. Exakt när den skapades är oklart, men den dök upp i receptböcker redan i slutet av 1800-talet. Legenden säger att en bartender på en bar i New York ville förnya den klassiska Whiskey Sour och kom på idén att toppa den med rödvin. Oavsett om historien stämmer eller inte, så har New York Sour blivit en älskad klassiker i drinkvärlden.

Kan man byta ut bourbon mot annan sprit?

Bourbon är det givna spritalternativet i en New York Sour, men visst går det att experimentera med andra spritsorter. Prova gärna med skotsk eller japansk whisky för en twist på drinken. Oavsett vilken sprit du väljer rekommenderar vi att du håller dig till mörka spritsorter för bästa resultat. Och glöm inte att välja ett torrt rödvin av bra kvalitet för floaten – det gör stor skillnad för helhetsupplevelsen.

Relaterade produkter

Mer från Recept

Visa mer från Recept