Gör så här
-
Häll alla ingredienser i en shaker utan is och “torrskaka” den. Det här gör man för att få äggvitan extra fluffig.
-
Tillsätt is och skaka kraftigt tills shakern blir immig.
- Sila upp i ett kylt cocktailglas.
- Garnera eventuellt med en bit apelsinzest.
Varifrån kommer drinken Negroni Sour?
Negroni Sour är en modern variant av den klassiska cocktailen Negroni. Originalreceptet på Negroni sägs ha skapats i Florens, Italien år 1919 när greven Camillo Negroni bad bartendern att förstärka hans favorit Americano med gin istället för sodavatten.
Negroni Sour är en så kallad "twist" där man har adderat citronjuice, sockerlag och äggvita för att skapa en syrligare och mer lättdrucken variant. Exakt vem som kom på idén att kombinera Negroni med sour-elementet är oklart, men det har blivit en populär variant på cocktailbarer världen över de senaste åren.
Kan man byta ut spriten mot annan sprit?
Negroni görs traditionellt på gin, men visst går det att experimentera med andra spritsorter i din Negroni Sour! Här är några förslag:
• Bourbon eller rye whiskey – ger en rundare, mer fyllig smak med toner av vanilj.
• Rom – välj en lite mörkare variant för en sötma som gifter sig fint med Campari.
• Tequila – gärna reposado för en kryddig touch. Drinken kallas då Tegroni eller Negroni Mexicana.
• Vodka – för den som vill ha en mer neutral spritssmak.
Tänk på att anpassa mängden citron och socker efter val av sprit. Whisky kan till exempel behöva lite mer sötma för att balansera smaken. Prova dig fram för att hitta din favorit! Och kom ihåg – det viktigaste är att använda färska, högkvalitativa ingredienser för bästa resultat i glaset.
Se alla våra gindrinkar.