Varukorg ()

Frakt
Att betala

Mina sidor

Morotssoppa med ingefära

Morotssoppa med ingefära är en näringsrik rätt full av smak och värme. Att den är mycket vacker med sin orange färg bidrar också till en positiv upplevelse.

Lättlagad morotssoppa med ingefära

Morotssoppa med ingefära är enkel husmanskost som har uppdaterats med nya smaker. Moroten, som är huvudingrediensen här, är känd för sin distinkta sötma och jordiga undertoner. Det gör den till en tacksam bas för soppor. När morot kombineras med ingefära får soppan en pikant och något kryddig karaktär. Det balanserar morotens naturliga sötma. Att inkludera ingefära i morotssoppa har länge varit vanligt i bland annat Indonesien, där ingefära är en mycket vanlig råvara.

Näringsvärdet för morotssoppa med ingefära är imponerande. Soppan är rik på vitamin A och C, samt kalium. Ingefära har status som “superfood” och är packad med näringsämnen. Inte minst har ingefära antiinflammatoriska egenskaper. Du kan variera soppan efter eget tycke och smak genom att till exempel lägga till chili för extra hetta eller genom att byta ut grädden, som i vårt recept på morotssoppa med kokosmjölk och chili. Vi har valt att lägga till smulad fetaost för sälta och protein.

Om du tänker servera morotssoppa med ingefära som middag passar det bra att duka fram ett nybakat bröd och kanske en skål med hackade nötter som rostats för den som vill ha extra topping på soppan. Morotssoppa med ingefära passar också som förrätt.

Gör så här

  1. Skala och hacka morötter, lök och vitlök.

  2. Hetta upp olivoljan i en kastrull och fräs lök och vitlök tills de mjuknat.

  3. Tillsätt morötter och ingefära och fräs i ytterligare 2–3 minuter.

  4. Häll i grönsaksbuljongen och låt koka upp.

  5. Sänk värmen och låt sjuda i cirka 15 minuter, eller tills morötterna är mjuka.

  6. Mixa soppan slät med en stavmixer eller i en blender.

  7. Rör ner vispgrädden och smaka av med salt och peppar. Toppa med fetaosten.

  8. Servera soppan varm, garnerad med färsk persilja eller koriander om du vill.

Ingredienser (4 pers)

  • 500 g morötter

  • 1 gul lök

  • 2 vitlöksklyftor

  • 1 msk olivolja

  • 1 tsk riven ingefära

  • 1 liter grönsaksbuljong

  • 2 dl vispgrädde

  • 100 g fetaost

  • Salt och peppar efter smak

  • Färsk persilja eller koriander till garnering


Vin som passar till morotssoppa med ingefära

Riesling

Relaterade produkter

Mer från Recept

Visa mer från Recept