Varukorg ()

Frakt
Att betala

Mina sidor

Kräftsoppa

Kasta inte kräftskalen! När kräftskivan är över, laga en soppa på skalen dagen efter. 

Gör så här:

  1. Skala räkorna och spara stjärtarna tills strax innan servering.
  2. Hacka vitlöken och ingefäran grovt. Fräs i en stor gryta med rikligt med både smör och olivolja.
  3. Lägg därefter i kräftskalen, räkskalen, en morot och en halv gul lök
  4. Tillsätt en flaska vitt vin och fyll upp med vatten tills allt i grytan är täckt. Koka i ungefär 1,5 timme, tillsätt vin eller vatten under tiden och vid behov.
  5. Skala och skär resten av alla grönsaker, rotfrukter och lök i halvstora bitar. Sila fonden och tillsätt grönsakerna, rotfrukterna och löken. Skulle vätskan inte täcka innehållet i grytan så fyll på med ytterligare vatten eller vin.
  6. Tillsätt paprikapulver och tabasco samt försiktigt med salt och peppar. Koka i 30-45 minuter tills allt i grytan är mjukt. Ta av spisen och mixa soppan slät med en stavmixer.
  7. Tillsätt grädden, hummerfonden och riv över muskotnöten. Rör ordentligt och låt soppan koka upp samt sjuda en stund. Strax innan servering häller du ner räkstjärtarna i soppan. Njut gärna tillsamman med nygräddat vitt bröd med en god bit ost.

Ingredienser (15 pers)

Kräftskalen (Det som blev över efter kräftskivan helt enkelt)

2 kg räkor

4-5 tomater

5 morötter

3 palsternacka

½ medelstor kålrot

1 sötpotatis

2 gula lökar

3 röda paprika

8 vitlöksklyftor

1 tumme färsk ingefära

1 flaska vitt vin & minst lika mycket vatten.

1 liter Grädde

1 msk milt paprikapulver

6 droppar tabasco

1 tsk Cayennepeppar

¼ riven muskotnöt

 4 msk hummerfond

Smör & Olivolja

Salt & Peppar

Vintips: Vi föreslår ett glas vitt på rieslingdruvan till.

Relaterade produkter

Mer från Recept

Visa mer från Recept

Jag hjälper dig med vintips!