Varukorg ()

Frakt
Att betala

Mina sidor

Gimlet

Gimlet är en enkel drink som består av gin, limejuice och sockerlag. Resultatet blir en läskande cocktail med en härlig balans mellan sötma och syra. Här är vårt bästa recept.

En gimlet är en klassisk cocktail som passar perfekt när du vill njuta av en fräsch och uppfriskande drink. Hos oss hittar du receptet och den gin du behöver för att skapa drinken hemma.

Gör så här

  1. Häll gin, limejuice och sockerlag i en shaker med is. 

  2. Skaka i cirka 15 sekunder tills shakern känns kall.

  3. Sila upp i ett kylt cocktailglas.

  4. Garnera med en limeskiva.

Ingredienser (1 drink)

  • 5 cl gin 

  • 3 cl färskpressad limejuice

  • 2 cl sockerlag

  • Limeskiva till garnering

Varifrån kommer gimlet?

Gimletens ursprung är lite oklart, men den tros ha skapats i Storbritannien under 1800-talet. En teori är att den uppfanns av brittiska sjömän som ett sätt att förebygga skörbjugg, eftersom lime innehåller mycket C-vitamin. 

Namnet "gimlet" kommer troligen från ett litet handverktyg som användes för att borra hål i fat. På samma sätt "borrar" sig den syrliga limen genom den starka ginen och skapar en välbalanserad drink.

Kan man byta ut spriten mot annan sprit?

Gin är den klassiska spriten i gimlet, men visst går det att variera. Vodka är ett populärt alternativ som ger en mer neutral smak där limen verkligen får ta plats. 

Man kan också byta ut limen mot annan citrus, till exempel grape eller citron för en twist på den klassiska drinken. Oavsett val av sprit och citrus så är nyckeln att hitta en bra balans mellan sötma, syra och alkohol. Våga experimentera dig fram till din nya favoritdrink!

Mer från Recept

Visa mer från Recept