Varukorg ()

Frakt
Att betala

Mina sidor

Fyllda musslor

Fyllda musslor är en italiensk delikatess. Det här receptet kommer från en liten fiskrestaurang i Abruzzo. God som förrätt när du vill bjuda på något som berättar en historia. 

Vitlöksdoftande fyllda musslor i tomatsås. Det här receptet är en fri tolkning av en rätt serverad på Ristorante Trabocco Valle Grotte i San Vito Chietino i Abruzzo. Restaurangen ligger 100 meter ut i havet, på en gammal fiskestation som nås via en smal brygga. 

Vintips: Vitt vin från Abruzzo.

Gör så här

Musslor

  1. Tvätta musslorna noggrant och ta bort skägget
  2. Hacka 1 vitlöksklyfta och chili fint
  3. Häll cirka 3 matskedar olivolja i en hög stekpanna med lock
  4. Fräs vitlök och chili på låg värme tills dofterna fyller ditt kök
  5. Lägg i musslor, höj värmen, häll på vitt vin och sätt på locket
  6. När musslorna öppnat sig, stäng av värmen
  7. Plocka ut musslorna men spar fonden

Fyllning

  1. Plocka ur musslorna försiktigt ur sina skal och spara de finaste skalen hela
  2. Skär musslorna i bitar och lägg i en bunke
  3. Smula ned vitt bröd som blötts upp med lite vatten och olivolja
  4. Knäck i ägg och riv ned parmesanost

  5. Hacka en halv vitlöksklyfta med persiljan

  6. Salta efter smak

  7. Rör ihop till en fast smet

  8. Fyll musselskalen med fyllningen och lägg i en ugnsform

Tomatsås

  1. Koka upp en kastrull med vatten och lägg ned tomaterna en kort stund tills skinnet börjar spricka

  2. Ta upp och skala och tärna tomaterna

  3. Värm upp cirka 3 matskedar olivolja i en panna

  4. Tryck till en vitlöksklyfta under kniven och släng ned i oljan

  5. Lägg i tomaterna och rör runt

  6. Använd fonden som blev kvar från musslorna och häll i lite i taget

  7. Salta efter smak

  8. Koka ned tills såsen känns färdig och plocka ur vitlöktklyftorna

  9. Häll över såsen på musslorna och ställ in i ugnen i 175 grader cirka 20 minuter eller tills musslorna känns klara.

  10. Servera med ett läckert glas Pecorino eller ett friskt Cerasuolo d’Abruzzo.

Ingredienser till 4 personer
som förrätt

  • musslor, 1 nät

  • vitt vin, 2,5 dl

  • vitlök, 3 klyftor

  • olivolja

  • färsk chili

  • söndersmulat vitt bröd, ca 4 dl

  • ägg, 2 st

  • parmesanost, 1/2 dl

  • persilja

  • tomater, 6 stora

Relaterade produkter

Mer från Recept

Visa mer från Recept