Varukorg ()

Frakt
Att betala

Mina sidor

Caipiroska

Caipiroska är en uppfriskande drink som påminner om den välkända caipirinhan, men med vodka istället för cachaca. Drinken har en härlig balans mellan sötma och syra, och är perfekt att njuta av på en varm sommardag eller som fördrink innan maten.

Varifrån kommer drinken caipiroska?

Caipiroska har sitt ursprung i Brasilien, precis som sin nära släkting caipirinhan. Skillnaden är att man i caipiroskan använder vodka istället för den brasilianska sockerrörsspriten cachaca. Namnet kommer från en kombination av "caipirinha" och "vodka".  Drinken blev populär i Brasilien på 1990-talet och har sedan dess spridit sig över världen.

Kan man byta ut vodkan mot annan sprit?

Absolut! Även om vodka är det klassiska valet i en caipiroska så fungerar det utmärkt att använda andra spritsorter. Cachaca ger förstås en mer traditionell caipirinha. Men testa gärna att göra din caipiroska med rom, gin eller till och med whisky för att hitta din favorit.

Oavsett vilken sprit du väljer är nyckeln att välja en sort av bra kvalitet, som inte är för smakrik eller fatlagrad. En klar sprit låter limens fräschör komma till sin rätt.

Gör så här

  1. Skär limen i klyftor och lägg i ett glas. Häll över socker.

  2. Stöt limeklyftorna med en muddlare eller en sked tills sockret lösts upp och limen släppt sin saft.

  3. Fyll glaset med krossad is och häll över vodka. Rör om ordentligt.

  4. Garnera gärna med en limeskiva.

Ingredienser (1 drink)

  • 4–6 cl vodka

  • 1 lime

  • 2 cl strösocker

  • Krossad is

Relaterade produkter

Mer från Recept

Visa mer från Recept