Varukorg ()

Frakt
Att betala

Mina sidor

Boulevardier

En Boulevardier är en klassisk cocktail som påminner om en Negroni, men med whiskey istället för gin. Resultatet blir en välbalanserad drink med toner av söta, bittra och kryddiga smaker. Boulevardier är perfekt som aperitif eller efter maten.

Recept på Boulevardier:

Gör så här

  1. Häll alla ingredienser i en blandningsbägare fylld med is.

  2. Rör tills bägaren är kyld.

  3. Sila upp i ett kylt cocktailglas.

  4. Garnera med ett tunt apelsinskal eller cocktailkörsbär.

Ingredienser (1 drink)

  • 3 cl bourbon eller rye whiskey

  • 3 cl Campari

  • 3 cl söt röd vermouth

  • Garnera med ett tunt apelsinskal eller cocktailkörsbär

Varifrån kommer drinken Boulevardier?

Boulevardiern skapades på 1920-talet av en amerikan vid namn Erskine Gwynne. Han bodde i Paris och ägde en bar som hette "Harry's New York Bar". Drinken sägs vara uppkallad efter en tidning som Gwynne grundade, kallad "Boulevardier".

Boulevardiern har sina rötter i den italienska klassikern Negroni. Skillnaden är att man byter ut ginet mot bourbon eller rye whiskey. Detta ger en rundare och lenare smak med toner av vanilj och kryddor från whiskyn.

Kan man byta ut spriten mot annan sprit?

Bourbon och rye whiskey är de klassiska spritvalen i en Boulevardier. Men visst går det att experimentera med andra sorters whisky.

Man kan också byta ut Camparin mot andra bittra aperitifer som Aperol för en mildare drink. Eller varför inte testa med Cynar eller Fernet Branca för mer örtig karaktär?

Den söta vermouthen går också att variera. Martini Rosso är vanligast, men testa gärna andra märken som Cinzano eller Carpano Antica Formula. En torr vermouth ger en torrare drink med mer bitterhet.

Boulevardiern är en tacksam drink att experimentera med. Men grundreceptet med bourbon, Campari och söt vermouth är svårslaget. Hos oss hittar du whisky, bittra aperitifer och vermouth av hög kvalitet. Allt du behöver för att skapa den perfekta Boulevardiern hemma. Skål!

Mer från Recept

Visa mer från Recept