Varukorg ()

Frakt
Att betala

Mina sidor

Biffsallad

Vårt recept på biffsallad med risnudlar ger dig en rätt med perfekt balans av smaker och texturer, som är lätt att laga hemma.

Asiatiskt inspirerad biffsallad med djup och komplex smakprofil

Biffsallad är en populär rätt i många kulturer och går under olika namn. Den kan ha olika ingredienser beroende på regionens kulinariska traditioner. I Asien, speciellt i sydostasiatiska länder som Thailand och Vietnam, är motsvarigheten till biffsallad känd som “Yam Nuea” eller “Bò Xào”, där den serveras med en kryddstark och syrlig dressing, ofta med örter som koriander och mynta. Denna variant av biffsallad är en favorit tack vare sin stora och djupa smakpalett. Den har inspirerat vårt recept där vi även inkluderar nudlar och jordnötter för att fullborda det asiatiska temat. I europeiska kök är biffsallad inte lika vanligt, om man inte räknar carpaccio som en sådan.

Så lyckas du med biffsallad

För en biffsallad är det bäst att välja ett stycke nötkött som är mört och smakrikt. Rostbiff är ett bra val med sin fina textur och låga fetthalt. Entrecôte kan också passa. Då får du en biffsallad med lite kraftigare karaktär, med högre fetthalt och en mer påtaglig köttsmak.

Biffsallad behöver inte serveras med något annat för att vara en komplett måltid, men ris kan vara ett komplement om du vill utesluta nudlarna eller göra rätten extra matig.

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienserna till dressingen i en skål, låt stå minst 30 minuter.

  2. Koka upp cirka 2 liter vatten med en halv tesked salt. Lägg i glasnudlarna och koka i en minut.

  3. Ta upp nudlarna och skölj dem i kallt vatten.

  4. Skiva köttet tunt och stek i olja på medelhög värme i ett par minuter. Tillsätt koriander, morötter, salladslök samt nudlarna. Tillaga under omrörning i 3–4 minuter.

  5. Låt svalna något och blanda sedan ner dressingen. Toppa med jordnötter och servera biffsalladen med limeklyftor.

Ingredienser (4 pers)

  • 500 g biff

  • Olja för stekning

  • Salt

  • Svartpeppar

  • 1 knippe koriander, grovhackad

  • 2 morötter, fint strimlade

  • 2 salladslökar, strimlade

  • 1 dl hackade jordnötter

  • 200 gr glasnudlar

  • 8 limeklyftor

  • Dressing

  • 2 vitlöksklyftor, finrivna

  • 1 röd chili, hackad

  • 1 schalottenlök, skivad

  • 3 msk asiatisk fisksås

  • 2 msk limejuice

  • 1 tsk strösocker

  • 3 msk rapsolja

Vin som passar till  biffsallad

Relaterade produkter

Mer från Recept

Visa mer från Recept