Varukorg ()

Frakt
Att betala

Mina sidor

Alkoholfri mojito

En alkoholfri mojito är en uppfriskande och läskande drink som passar perfekt när du vill njuta av den klassiska mojito-smaken utan alkohol. Med sin kombination av lime, mynta och socker fångar den alkoholfria varianten essensen av den älskade cocktailen, och är ett utmärkt val för varma sommardagar eller när du helt enkelt vill unna dig något gott utan alkohol.

Gör så här

 1. Lägg myntan i handflatan och slå ett hårt slag. Lägg den sedan i en shaker och muddla lätt.
 2. Fyll shakern med isbitar och tillsätt limejuice, sockerlag, alkoholfri rom och en nypa salt.
 3. Skaka kraftigt tills utsidan av shakern blir ordentligt kall och immmig.
 4. Fyll ett highballglas med krossad is och häll upp drinken. Toppa med soda upp till ett par centimeter från kanten och fyll på med ytterligare krossad is.
 5. Garnera med en myntakvist och servera direkt.

Ingredienser (1 drink)

 • 6 cl alkoholfri rom

  3 cl sockerlag

  3 cl färskpressad limejuice

  10 myntablad + en myntakvist att dekorera med

  En nypa salt

  Sodavatten

  Krossad is

Smakar en alkoholfri mojito som en "riktig" mojito?

En alkoholfri mojito kan komma väldigt nära smaken av en klassisk mojito, även om den självklart saknar den karaktäristiska alkoholsmaken och -styrkan. Nyckeln ligger i att använda färska, högkvalitativa ingredienser och att balansera sötman, syran och myntan på rätt sätt.

Genom att använda alkoholfri rom kan man fånga lite av den karaktäristiska romsmaken, medan lime, socker och mynta står för den friska, somriga smakprofilen. Många uppskattar den alkoholfria varianten just för att den erbjuder en liknande smakupplevelse utan alkoholens effekter.

Så även om en alkoholfri mojito kanske inte smakar exakt likadant som originalet, kan den definitivt vara ett mycket gott och tillfredsställande alternativ. Hos oss hittar du den alkholfria rom du behöver för att skapa din egna alkoholfria mojito hemma.

Testa även vårt recept på alkoholfri gin och tonic och se fler alkoholfria drinkar.

Relaterade produkter

Mer från Recept

Visa mer från Recept