Varukorg ()

Frakt
Att betala

Mina sidor

Att köpa vin på nätet är lagligt

Nu står det klart. Distanshandel av vin från Danmark till svenska kunder strider INTE mot svensk lag. Något Sveriges största e-handel av vin, Vinoteket, inte förvånas över. 

I flera år har målet mellan Systembolaget och nätvinhandlaren Winefinder pågått. Systembolaget har hävdat att verksamheten strider mot det statliga detaljhandelsmonopolet. Nyligen slog Högsta domstolen fast att så inte är fallet. Att sälja vin från Danmark till hushåll i Sverige är helt lagligt.

– Vi förväntade oss det här och har alltid trott att Winefinder skulle vinna, säger Kristian Kull, marknadschef på Vinoteket som idag är landets största e-handel av vin med levereras hem till dörren hos kunder i Sverige.  

Vinoteket är, precis som Winefinder, ett danskt bolag verksamt både i Danmark och i Sverige. Under den här utdragna processen, vars utfall ju påverkar båda bolagen, har Vinoteket valt att stötta Winefinder på flera sätt.  

– Trots att vi på pappret är konkurrenter tycker vi att det är viktigt att hålla ihop och arbeta tillsammans för gemensamma syften. Och, det gick ju bra tillslut. Precis som vi trodde. Grattis Winefinder, säger vi. Och grattis Vinoteket!

Relaterade produkter

Mer från Nyheter

Visa mer från Nyheter