Recept: Julkola med rödvin

Chokladkola med smak av kanel och rött vin. Visst låter det magiskt! Det här receptet på julkola med rödvin gör du enkelt och snabbt i micron. Testa till ett glas appassimento framför brasan och julstämningen är komplett. 

Härligt glansig chokladfudge med smak av rött vin och kanel. Den här julkolan här är en uppstickare bland årets julgodis. Gör rödvinsfudge och bli populärast på glöggminglet. 

Ingredienser 

  • 1 burk kondenserad mjölk (400 gram)
  • 450 gram mörk choklad
  • 2 msk rött vin
  • 2 tsk vaniljpulver
  • 1/4 - 1/2 tsk malen chili eller cayennepeppar
  • 1/4 tsk kanel
  • 1/4 tsk salt

Gör så här:

  1. Klä en bakform (cirka 20 x 20 cm) med bakplåtspapper.

  2. Lägg alla ingredienser i en medelstor blandningsskål.

  3. Värm i mikrovågsugn på hög värme i 1 minut, rör om ordentligt och värm sedan i mikrovågsugn i ytterligare 30 sekunder. Rör om igen.

  4. När all choklad har smält och blandningen har ungefär samma konsistens som en mycket tjock, glansig kaksmet är den klar. Mikra i ytterligare 30 sekunder om den inte ser ut så, och rör om igen.

  5. Häll fudgen i formen och använd en slickepott för att släta ut den. Ställ i kylskåpet eller på annan sval plats för att kallna.

  6. När fudgen är helt kall och har stelnat, skär du den i fyrkanter med en kniv som har värmts under varmt vatten. Värm kniven igen mellan varje gång du skär.

Relaterade produkter

Mer från Recept

Visa mer från Recept