Dekantera och servera svalt runt 18 grader i karaff. Komplext vin som kräver lite tryck i maten i form av finare köttbitar från ugnen eller grillen, gärna med örtiga, hemslagna såser.
Lena, väldigt eleganta och Bordeaux-kryddiga aromer med tydliga rostade fatkaraktärer. Välstrukturerade, stora och eleganta smaker med välintegrerade fat, snygg kryddighet och en låg, härlig syra. Smaker väldigt exklusivt i sin finlemmade avslutning.
I byn Trespoux-Rassiels i vinregionen Cahors har vinfirman Mas del Perie sitt säte. Nuvarande ägaren, Fabien Jouves, köpte firman 2006 och startade med att konvertera odlingarna biodynamiskt. Idag är alla hans viner Demeter-certifierade och är oftast en blandning på olika druvor eller rena Malbec-viner. Vinet Les Acacias är 100% Malbec från ett väldigt litet, unikt vingårdsläge omgärdat av akaciaträd.