• 100% nöjd kund-garanti 100% nöjd kund-garanti
  • Gratis hemleverans Gratis hemleverans
  • Trygg e-handel Trygg e-handel
Le Terre Dolcetto Di Diano d'Alba 2018 Dolcetto

Le Terre Dolcetto Di Diano d'Alba 2018

Pris 129 kr

Köp 1 st
Köp 4 st
Köp 6 st
Lagerstatus
500+ st
Lagring
Drick nu medan ungt och fräscht
Karaktär
Bärigt och lent
Färg
Klart rubinröd
Land
Italien
Region
Piemonte
Distrikt
Dolcetto di Diano d'Alba
Klassificering
DOCG
Producent
Terre del barolo
Huvuddruva
Dolcetto
Druvor
100% Dolcetto
Vintyp
Förslutning
Passar till
Volym
750 ml
Sockerhalt
1 g/l
Alkoholhalt
12%
Se även

Doft & Smak

Väldigt frisk, bärig och yppig doft med körsbär, jordgubbar, röda vinbär och färska örter. Medelfyllig, frisk och ren smak med mycket röda bär, ett stänk choklad och lite mandlar. Fräsch syra, mjuka tanniner och en bärig avslutning.

Passar till

Väldigt rent och bärigt vin som är gott till soppor, pastarätter, även med tomatsåser, grönsaksanrättningar eller mellanlagrade ostar. Servera svalt, ned mot 16-17 grader.

Beskrivning

Terre del Barolo är ett engagerat kooperativ i byn Castiglione Falletto och grundades av borgmästaren i byn på 50-talet då han såg värdet i samarbete mellan byns vinodlare som vid tidpunkten sålde sina värdefulla druvor till de större producenterna runt om i Barolo. Efter att 363 (!) odlare direkt gick med i samarbetet har projektet utvecklats till något större som idag innefattar en hel del gemensamt ägda vingårdar, ett fantastiskt vineri och en 500 kvm vinshop. Fokus har sedan första dagen varit på karaktärsfulla och äkta viner och inte det kommersiellt slätstrukna som en del andra kooperativ ägnar sig åt. Deras Dolcetto Diano d'Alba är ett fräscht, fruktigt matvin.