Inca Tree Malbec 2014
  • Fri frakt, värde 199kr
  • 100% Nöjd kund-garanti
  • Över 1000 unika viner
Inca Tree Malbec 2014 Malbec

Inca Tree Malbec 2014

Inca Tree Malbec 2014

Tillfälligt slut

Pris 132 kr

Lagerstatus
Tillfälligt slut
Lagring
Drick nu, till och med slutet av 2016
Karaktär
Medelfylligt rött
Färg
Djupt purpurrött
Land
Region
Distrikt
Huvuddruva
Druvor
100% Malbec
Typ
Rött
Alkoholhalt
14,0%

Doft & Smak

Doft av mogna plommon och bärfyllda frukthäckar, antydan till viol och kryddnejlika. Smaken är mjuk, med mörka frukter och varma kryddor, tillsammans med den långa kvardröjande eftersmaken.

Passar till

Tillräckligt mjukt för att drickas på egen hand, men det är även så mångsidigt att det passar till köttfärspaj eller kotletter.

Beskrivning

Ursprungligen från sydvästra Frankrike, antogs Malbec av Argentina och dess rykte har sedan dess skjutit i höjden. Malbec producera ganska tanninrika viner i sitt hemland, men i Sydamerika verkar druvan frossa i värmen och dess röda viner är djupa, mörka och frodig. Inca Tree Malbec är en klassiker från förstklassiga Mendoza. Jaguaren på flaskan hyllar Inka-folkets folklore. Djuret var heligt för Inkas och observationer av den stora svårfångade katten ansågs ge betraktaren en högre förståelse av världen, eller kanske till och med en skymt av framtiden. Vi kan inte göra sådana påståenden för detta vin - men vad vi kan lova är att om du gillar stora, fylliga och plommonfruktiga rödviner då kommer du att älska detta.