Haton Noble Vintage 2007
  • Fri frakt, värde 199kr
  • 100% Nöjd kund-garanti
  • Över 1000 unika viner
Haton Noble Vintage 2007 Chardonnay

Haton Noble Vintage 2007

Haton Noble Vintage 2007

Tillfälligt slut

Pris 447 kr

Lagerstatus
Tillfälligt slut
Lagring
Drick nu, eller låt utvecklas till och med 2025
Karaktär
Champagne, mousserande vin
Färg
Ljust gyllene
Land
Region
Distrikt
Huvuddruva
Druvor
60% Chardonnay, 40% Pinot Noir
Typ
Mousserande
Alkoholhalt
12,5%

Doft & Smak

Eleganta aromer, med inslag av jäst, färskt bröd, persika, aprikos och kanderad frukt. Genomträngande och friska smaker av mineralitet, med rundade citrustoner och en lång komplex yta

Passar till

Fullt utvecklat redan nu, så slå upp ett glas om du vill fira, eller servera med kanapéer, rökt lax eller - tro det eller inte - "fish and chips".

Beskrivning

Som del av den fjärde generationen i denna familj, som varit inblandade i att göra Champagne i Marne-dalen, är Sébastien Haton en av regionens stora talanger. Han skapar fantastiska handgjorda viner med smak, kvalitet och värde som är överlägsen många berömda Grandes Marques. Denna anmärkningsvärda Noble Vintage 2007 har alla välsmakande bevis du behöver. Kombinationen av ursprunglig Chardonnay blandad med utsökt Pinot Noir och jäsningsrester, som sedan lagrats under häpnadsväckande 60 + månaders tid, vilket resulterar i en fullständig smaksatt stil - med en underbar rostad ton, fina bubblor och aptitretande fräschör. Ytterligare lagring på flaska tillför komplexitet och fyllighet.