Inte alltför smakrika eller feta rätter utan mer eleganta så som klassikern ankbröst i apelsinsås eller halstrad torskrygg. Servera svalt, snudd på kylt, kring 14 grader, gärna efter att ha fått lite luft i karaff.
Rödfruktig doft med hallon, mosade jordgubbar och ekfat. Medelfyllig, elegant smak med mer röda bär från skogen, gröna örter, lite torkad svamp och ek. Lång eftersmak med lena tanniner.
Vinerna från Weingut Eymann kommer från odlingar i sydvästra Tyskland, närmare bestämt vinregionen Pfalz. Odlingarna i sig ligger högt upp på terrasserna över Rhen, kullar som uppstod under den senaste istiden. Vin har odlats här i över 2000 år men det var först 1983 som regionen fick ekologiska odlingar med Eymann som en av de första producenterna med ekologisk certifiering. Tack vare de branta odlingarna exponeras rankorna för tillräckligt mycket sol för att kunna odla blåa druvor så pass långt norrut i Europa. Det ger svala, rena och eleganta viner, främst på druvan pinot noir eller spätburgunder som den kallas i Tyskland. Vinet är biodynamiskt (Demeter) certifierat.