Servera vid 10-12°C tillsammans med pasta, skaldjur eller mjuka ostar.
Mycket fruktig, nästan tropisk doft med saftiga gula ananas, päron, citrus och snyggt integrerad ek. Smaken är medelfyllig, frisk och fruktig, med saftiga äpplen, päron och frisk syra, tropisk touch och druvor. Antydan till vitpeppar och färska örter. Mediumlång finish.
Detta vin är ett resultat av ett väl genomtänkt projekt, som bryter ny mark och tvättar bort den traditionellt sköra bild som många spanska vita viner har. Vingården Enate ligger i Somontano i provinsen Aragonien i nordöstra Spanien och har en nybyggd, toppmodern anläggning som designats för rationell vinframställning. Placerad vid foten av Pyrenéerna skapar bergen och medelhavsklimatet tillsammans med den fuktiga atlantluften från kantabriska havet förutsättningar för att druvorna mognar långsamt och därmed innehåller högre halt av syra. Rankorna växer på mellan 550 och 600 meters höjd och det speciella klimatet bidrar till att vinet går att framställa på ett mer ekologist sätt.