• Fri frakt Fri frakt
  • Snabb hemleverans Snabb hemleverans
  • Trygg e-handel Trygg e-handel
Domaine l'Eouvière Rosé IGP Var Bio 2018  Merlot

Domaine l'Eouvière Rosé IGP Var Bio 2018

Pris 119 kr

Köp 1 st
Köp 4 st
Köp 6 st
Lagerstatus
Bara 8 st kvar
Lagring
Drick nu, medan ungt och fräscht
Karaktär
Fruktigt & Friskt
Färg
Ljust rosenrosa
Land
Region
Distrikt
Klassificering
Producent
Huvuddruva
Druvor
Merlot, Grenache, Syrah
Typ
Volym
750 ml
Sockerhalt
2 g/l
Alkoholhalt
12%
Se även

Doft & Smak

En utsökt och typisk sydfransk rosé med delikat pastellfärgad färg. Härlig doft av jordgubbar och persikor. Supercharmigt mjukt och friskt vin med mycket elegant frukt.

Passar till

En idealisk partner till matiga sallader och sommargrillar, då gärna fisk eller skaldjur. Funkar också bra till en kväll med tapas. Servera runt 8-12°C

Beskrivning

Mellan Cannes och Aix-en-Provence ligger i staden Brignoles i departementet Var vingården 'Estandon Vignerons'. Fokus ligger här på rosé och det är inte lätta att få till en perfekt ljusrosa skapelse. Exakt kunskap om terroir och druvan är nödvändigt, och musten får varken i kontakt med skalen för lång eller för kort tid. Vinrankorna växer här på lera kalksten med en genomsnittlig höjd av 350 meter över havet. Klimatet är kontinentalt med stora temperaturskillnader mellan dag och natt och en längre växtsäsong. Således utvecklar druvorna en häpnadsväckande mängd olika och delikata smaker. Domaine L'Eouvière Rosé kommer från Patrick Touchou, en ung vinmakare från nära Brignoles. Från ekologiskt certifierad odling.