Varukorg ()

Frakt
Att betala

Mina sidor

Estandon vignerons

(0)

Estandon Vignerons, oslagbara roséviner genom samarbete.
Kooperativet Estandon Vignerons visar att ett gott samarbete kan leda till hållbar utveckling, ökad kunskap och fantastiska viner. 

Estandon Vignerons är ett franskt vinkooperativ med en spännande historia. I vindistriktet Provence, där roséviner dominerar, är kooperativet idag den ledande producenten. Men historien har flera grenar och namnet Estandon Vignerons kom till så sent som år 2010.

Vinet Estandon gick ihop med kooperativet

År 1947 skapade Jean Bagnis vinet Estandon, en blandning av de bästa druvorna från de bästa områdena inom nuvarande Côtes de Provence AOC. Vinet blev en framgångshistoria redan från start. Genom konsekvent utveckling och en noggrann kvalitetskontroll hade Bagnis funnit ett framgångsrecept som skulle hålla.

Ju flera kockar, desto bättre vin

Rosévinet ökar ständigt i popularitet, men det är först på senare år som mängden rosévin faktiskt överstigit mängden vita viner producerade i Frankrike.

År 1973 valde flera mindre vinkooperativ i området att gå ihop i ett större samarbete. En pool av kooperativ kom därmed att förena expertisen i området. Men det räckte ända till år 2005 innan märket Estandons ägare kom med, då under namnet Vignerons des Caves des Provence. De förenade kooperativen kom då att stå för hela tio procent av hela Provence vinproduktion.

Estandon Vignerons

Ett nytt namn knyter ihop berättelsen från och med år 2010. Kooperativets nya identitet blir då Estandon Vigneros. Visserligen har passionen och engagemanget alltid varit lika starkt hos de enskilda producenterna. Men på senare år möjliggör samarbetet under Estandon Vignerons en konkurrenskraft och framför allt samlade kunskaper och förmågor som tillsammans blir oslagbara.

Värderingar och viner

Målet med produktionen är att alltid gå ett steg längre, göra allt lite bättre. Kunderna ska inte bara vara nöjda utan förtjusas av vinerna. Vinproduktionen ska bidra till hela samhället genom att använda lokala underleverantörer och stötta lokalt humanitärt arbete. Allt sker dessutom med långsiktiga planer som främjar jämställdhet, hållbarhet och en enastående kvalitet på produkterna.

Vinerna ska inte bara spegla den samlade kunskapen och det gedigna hantverket hos kooperativets medlemmar. De ska också reflektera de unika områdenas karaktärsdrag och framför allt bibehålla sin diversitet över det.