Varukorg ()

Frakt
Att betala

Mina sidor

  • Madeira Portugal
Cossart Gordon Sercial 5 Years Old Madeira Sercial

Cossart Gordon Sercial 5 Years Old Madeira

249kr

1 flaskor
Cossart Gordon Sercial 5 Years Old Madeira Sercial
Cossart Gordon Sercial 5 Years Old Madeira 249kr
  • Fri frakt från 799 kr
  • Nöjd kund-garanti
  • Säkra betalningar
Lagerstatus:
14 st

Halvtorr madeira perfekt till umamirika rätter. Prova till kryddigt indiskt!

Perfekt som lite udda aperitif, till förrätter, fiskrätter eller till indisk mat. Serveringstemperatur kring: 16-18 grader.

Madeiran har den karakteristiska doften av torkad frukt och trä med inslag av citrusskal. Smaken är torr och fräsch och i perfekt harmoni med den lätta syran. Eftersmaken är lång och uppfriskande.

  • Volym: 750 ml
  • Alkoholhalt 19%
  • Sockerhalt 3.5g/100ml
  • Starkvin

Omdömen

Beskrivning

Tillverkning

Sercial är en gammal portugisisk vitvinsdruva, mest känd från Madeira, där den används till torra fortifierad viner. Druvan mognar sent och är känd för att ge friska viner.

Efter 5-6 dagar i rostfria ståltankar tillsätts alkohol, vilket stoppar jäsningen. Lagringen sker enligt det traditionella "Canteiro"-systemet, där faten först förvaras högt upp under taket vid hög värme. Senare överförs vinet till de lägre våningarna innan det slutligen tappas efter 5 års lagring på amerikanska ekfat.

Om producenten

Ön Madeira ligger utanför Portugals kust och är inte större än 732 km2 med 400 hektar vinodlingar. Klimatet präglas naturligt av kraftiga vindar från havet. Vinodlingarna är anlagda i det bergiga terrängen på små terrasser, och jordmånen präglas av vulkanisk jord med mycket basalt.

Cossart Gordon & Co grundades 1745 och är det äldsta vinföretaget på Madeira. Francis Newton seglade från Skottland och anlände till Madeira den 12 september 1745, där han grundade företaget. Madeira tillverkas genom att druvmusten påbörjar en normal jäsprocess, som stoppas genom att tillsätta 96% alkohol. Beroende på när denna förstärkning sker avgör man hur söt vinet ska vara.

Andra har också köpt