Servera lätt kyld runt 8-12 grader. Ett krispigt och syrligt vin som är en uppfriskande apéritif, men passar även att servera tillsammans med delikata rätter som grillad fisk, sommarsallader, risotto bianco eller en krämig pasta.
Aromer av citronzest, mandel, äpple och fräscha örter. Fräscha och lätta smaker med fin smak av mandel, citron och örter.
För många vin- och matälskare betyder Italien Toscana och Chianti. Ändå producerar regionens vinproducenter fantastiska vita och det blir inte bättre än denna bländande fräscha från vinmakaren Paolo Masi. Han har glädjat kunder med sina handgjorda viner i två decennier nu och är en stor exponent av stilen. Paolo gör sina viner på familjeegendomen Fattoria di Basciano, vilken grundades 1900 högt upp på en kulle med utsikt över Argomenna Valley. Hans Bianco Vergine är en blandning av de inhemska druvorna Trebbiano och Malvasia, men den internationella stjärnan Chardonnay för extra rundhet.