• Fri frakt hem till dörren
 • Kundbetyg 4.6 / 5 • 20 624 omdömen
 • Nöjd kund-garanti

Oj då, populära viner tar tyvärr slut snabbt.

Vi rekommenderar dig att istället testa denna kundfavorit

Beskrivning

Château Grand Rousseau ligger nära Sauveterre de Guyenne, en gammal befäst stad som byggdes av engelsmännen under Hundraårskriget. Det ägs av familjen Lumeau som har varit vinodlare under fyra generationer och vingårdsägare sedan 1840. För att göra så bra vin som möjligt gör Claude och Xavier Lumeau inga försöka att göra rött, rosé och vita viner, som så många av deras grannar och vänner. Istället koncentrerar de sig på att gör ett enda vackert utformat rödvin, Château Grand Rousseau. Det är en klassisk blandning av Merlot, Cabernet Sauvignon och Cabernet Franc och stilmässigt kan man säga att det återspeglar den elegans och struktur som representeras av det tornförsedda slottet självt. Mörklila i färgen, med doft av bär, tobak och söt jord.

Passar till

Ett bra val till lamm eller ungsstekt anka.

Produktinformation

Lagerstatus
Tillfälligt slut
Lagring
Drick nu, till och med slutet av 2016
Karaktär
Fruktigt & Smakrikt
Färg
Djupt bärröd, purpurröd kant
Land
Frankrike
Region
Bordeaux
Huvuddruva
Merlot
Druvor
45% Merlot, 40% Cabernet Sauvignon, 15% Cabernet Franc
Typ
Passar till
Volym
375 ml
Alkoholhalt
12.5%
 • Huvuddruva

  Merlot

  Merlot ansågs 2014 vara den tredje mest odlade druvan i vinvärlden. En anledning till detta är för att den gör sig så bra i blends med andra druvor, exempelvis så som man gör i Bordeaux men främst för att Merlot-viner är så eftertraktade. Däremot började man producera viner med 100% Merlot när druvan nådde Kalifornien vid mitten av 1800-talet med tanke på hur lätt det var att odla Merlot och de låga tanninerna.

 • Land

  Frankrike

  Frankrike - moderlandet som kommit att fostra övriga vinvärlden vad gäller kvalitetsviner. Allt från slankt och elegant till stort och varmt.

 • Region

  Bordeaux

  Bordeaux- världens vinhuvudstad och en av världens mest berömda, prestigefyllda och produktiva vinregioner. Bestående av mångfald och kvalitet.

 • Karaktär

  Fruktigt & Smakrikt

  Under denna kategori går viner med stor fruktaromatik och de är ofta unga, men även viner med begynnande mognad utan allt för mycket fatpåverkan passar in här.