• 100% nöjd kund-garanti 100% nöjd kund-garanti
  • Gratis hemleverans Gratis hemleverans
  • Trygg e-handel Trygg e-handel
Château de la Liquière Cistus Blanc 2012 Roussanne

Château de la Liquière Cistus Blanc 2012

Pris 167 kr

Bevaka

Oj då, den här produkten är tyvärr slut i lager! Ange din mailadress för att bevaka produkten, du blir meddelad när det åter är i lager!
Din bevakning är nu registrerad. Så fort produkten kommer in i lager skickar vi dig ett mail!

Bevaka

För att bevaka en produkt behöver du ange din epostadress och godkänna våran integritetspolicy.
Jag godkänner integritetspolicyn hos Vinoteket.
Lagerstatus
Tillfälligt slut
Lagring
Drick nu, till och med 2016.
Karaktär
-
Färg
Ljust gyllene färg.
Land
Frankrike
Region
Languedoc-roussillon
Distrikt
Faugères
Klassificering
AOC
Huvuddruva
Roussanne
Druvor
60% roussanne, 20% grenace blanc, 10% vermentino, 10% bourboulenc.
Vintyp
Passar till
Volym
750 ml
Alkoholhalt
14%

Doft & Smak

Stor doft av mogen frukt, vanilj, persika och vita blommor.

Passar till

Vinet passar bra till smakrika rätter av fisk och skaldjur eller till rätter av kyckling eller ljust kött, gärna med gräddiga såser.

Beskrivning

Ett fruktigt vitt vin som fått vinguiden Hachettes "Coup de Coeur" (favorit). Château La Liquière har 60 hektar vinodlingar i Faugères, ett område som ligger mellan Montpellier och Narbonne i Languedoc. Här producerar man 10 olika viner, både rött, vitt, rosé och mousserande. Alla vinerna är blandningar på klassiska sydfranska druvsorter i olika kombinationer. La Liquière var de första i området som sålde buteljerat vin och detta var faktiskt så sent som i slutet av 1960-talet. Före det var det vanliga att vinet såldes i ”lösvikt”. Antingen så kunde man komma till gården med egna kärl för att köpa vin eller så såldes det vidare i tankar till andra producenter i Languedoc.Cistus görs på druvor som skördas för hand, sorteras noggrant och efter pressning får den klara musten jäsa på rostfria ståltankar under temperaturkontroll, vid 16 till 20°C. Vinet lagras på stora ekfat men 10% av vinet lagras på jästfällningen i små barriquer, dvs 225-liters ekfat som ger mer karaktär åt vinet, i minst sex månader.