Oj då, populära viner tar tyvärr slut snabbt.

Vi rekommenderar dig att istället testa denna kundfavorit

Beskrivning

Sedan 1932 har Cave de Fleurie drivits av familjen Chabert. Det är utan tvekan Marguerite Chabert som alla kommer att minnas. Som den första kvinnliga presidenten för ett vinkooperativ i Frankrike införde hon idéer i ett domän som huvudsakligen var maskulint med en tydlig tendens mot chauvinisten! Hon var okänslig i sin övertygelse och var särskilt tålig och hade mycket kraft inom sig, särskilt när det gällde försvaret av Fleurie.

Cave de Fleurie har länge varit känt för kvaliteten på deras viner. Den vård och omsorg som dessa vinmakare ger till vingården märks på vinerna. Idag har källarens chefer utarbetat en kvalitets- och spårbarhetspolicy för att vinerna ska kunna spegla sina terroirer. Varje årgång visar tydlig glädje och personlighet!

Passar till

Sparris, fiskterrin, grillade kammusslor, purjolöksgratäng.

Produktinformation

Lagerstatus
Slut
Lagring
Drick nu eller inom 2 år
Karaktär
Friskt & Fruktigt
Färg
Ljust gyllene
Land
Frankrike
Region
Beaujolais
Producent
Cave de Fleurie
Huvuddruva
Chardonnay
Druvor
100% Chardonnay
Typ
Kork
Passar till
Volym
750 ml
Sockerhalt
<0.3 g/100ml
Alkoholhalt
13%
Se även
Kategorier
 • Producent

  Cave de Fleurie

  Cave de Fleurie är ett vinkooperativ som producerar Beaujolaisviner.
  Vinkooperativet som främst producerar Chardonnayviner och prisbelönta Beaujolaisviner.

 • Huvuddruva

  Chardonnay

  Chardonnay är helt klart vinvärldens vita viners superstjärna. Chardonnay druvan är en mångsidig storsäljare som är välkänd hos de flesta vindrickare. Eftersom Chardonnay är en ganska neutral druva i smaken kan man påverka vinets karaktär med jordmån, odling och vinframställning.

 • Region

  Beaujolais

  Beaujolais

  Regionen Beaujolais tillhör det anrika distriktet Bourgogne men tittar man på kartan så ser man att Beaujolais, rent geografiskt, faktiskt ligger mitt emellan de båda distrikten Bourgogne samt norra Rhônedalen. Från Mâcon i norr som är tillhörande Bourgogne, vidare till Lyon i söder som tillhör Rhône.

 • Kategori

  Beaujolais Nouveau

  LE BEAUJOLAIS NOUVEAU EST ARRIVÉ!
  (= årets Beaujolais Nouveau är här!)

  Beaujolais Nouveau är ett rött vin gjort på druvsorten Gamay. Tillverkningsprocessen följs av en hundraårig tradition som från början innebar en tävling om vilken producent som snabbast kunde släppa årets vin.