Cabalié är en av våra mest älskade "Big Reds". Vinstockar av ansenlig ålder med Carignanrankor ger en förstärkning av bläckig mörk frukt, till mjuk kryddig Grenache i detta extremt fylliga och sammetslena rödvin. Den av Parker hyllade vinmakaren Hervé Sabardeil har nu gjort detta stora, mogna katalanska rödvin under ett drygt decennium. Han införskaffade druvorna från samma område - de näringsfattiga skifferjordarna i Maury i Roussillon, en stad där konsten att framställa vin gått i arv från 2:a århundradet före Kristus. Frukten kommer från 60 till 100 år gamla vinstockar, så avkastningen är minimal (cirka 20 hektoliter per hektar - hälften av en Grand Cru rödvin), och lägger verkligen till kraft och intensiteten i vinet. Grenache, med en stor del krydda och mörka frukter från Carignan, gör detta magnifika, tunga rödvin till en utmärkt "storebror" till den ursprungliga vinet.