• FRI FRAKT HEM TILL DÖRREN
Bougrier Pure Loire Rosé 2020 Groulleau

Bougrier Pure Loire Rosé 2020

Pris 129 kr
Lagerstatus
500+ st
Lagring
Drick nu medan ungt och fräscht
Karaktär
Friskt & Bärigt
Färg
Ljust laxrosa
Land
Frankrike
Region
Loire
Distrikt
Rosé de loire aoc
Klassifikation
AOC
Producent
Famille Bougrier
Huvuddruva
Groulleau
Druvor
Grolleau, Gamay, Cabernet Franc
Typ
Kork
Passar till
Volym
750 ml
Sockerhalt
3 g/l
Alkoholhalt
12.5%
Se även

Doft & smak

Aromer av av röda bär, såsom jordgubbar, vinbär och hallon. Smakrik av röd frukt och frukttårta med hallonsylt, med fin syra.

Passar till

Servera runt 8-12°C som aperitif, till barbecuen, ugnsrostad fläsksida, eller grillad fisk.

Beskrivning

edan 1885 grundade familjen Bougrier sin vinfirma i Loire och idag, sex generationer senare är det fortfarande i familjens regi och ägo som verksamheten bedrivs. Generation för generation har de utvecklat affären och vingårdarna och hela tiden vässat varje liten aspekt i odlingen och produktionen. Idag är Bougrier ett av de stora namnen i Loire med vingårdar i alla de namnkunniga apellationerna men är också kända för sina mer generiska viner som blandas från alla deras vingårdslägen. Produktionen sker via tre olika vingårdar i Touraine, Anjou och Muscadet. Familjen har nu lyckats få sina viner serverade på de flesta av Frankrikes bättre restauranger och från och med våren 2018 är de nu tillgängliga på den svenska marknaden!

Denna webbplats innehåller information om vin och riktar sig till dig som är 25 år eller äldre. Genom att fortsätta godkänner du att webbplatsen använder cookies i enlighet med vår cookie policy.

Vinoteket is powered by Vinoteket.com ApS