Oj då, populära viner tar tyvärr slut snabbt.

Vi rekommenderar dig att istället testa denna kundfavorit

Beskrivning

denna fruktiga, läckra och vackert balanserade vita vin kommer från en känd vinkällare i den avlägsna regionen Riverina, som även producerar ett bästsäljande rött med samma namn. Australiensarna säger ofta att det är det bästa på denna sida av "the black stump" därav vinets namn. Men ett isolerat läge har inte gjort att familjen Casella slutat driva ett av landets mest framgångsrika vingård med vinnare av flera utmärkelser. För den engelske vinmakaren Alan Kennett är dock den ultimata utmärkelsen att veta att hans viner serveras vid så många bord.

Passar till

Servera runt 12-14 grader till en gräddig svamppasta, en stir-fry eller ugnsrostad kyckling.

Produktinformation

Lagerstatus
Slut
Lagring
Drick nu eller inom 2 år
Karaktär
Friskt & Fruktigt
Färg
Ljust gyllene
Land
Australien
Region
South Eastern Australia
Huvuddruva
Chardonnay
Druvor
65% Chardonnay, 35% Pinot Grigio
Typ
Kork
Passar till
Volym
750 ml
Alkoholhalt
12.5%
 • Land

  Australien

  Australien är ett land som är på stark frammarsch vad gäller vintillverkning och är idag världens fjärde största exportland av vin.

 • Region

  South Eastern Australia

  Enorma South Eastern Australia GI är ett geografiskt område som täcker en tredjedel av sydöstra Australien och sträcker sig över den australiensiska kontinenten. Från Stillahavskusten i Queensland till södra Oceankusten och omfattar samtliga Australiens vinregioner förutom Western Australia.

 • Huvuddruva

  Chardonnay

  Druvan med flera personligheter!

 • Karaktär

  Friskt & Fruktigt

  Som namnet antyder är vinerna i denna kategori friska med en hög fruktsyra. Ofta med smakaromer som citrus och stenfrukt.