Black Estate Chardonnay 2014
  • Fri frakt, värde 199kr
  • 100% Nöjd kund-garanti
  • Över 1000 unika viner
Ekologiskt vin
Black Estate Chardonnay 2014 Chardonnay

Black Estate Chardonnay 2014

Black Estate Chardonnay 2014

Tillfälligt slut

Pris 289 kr

Lagerstatus
Tillfälligt slut
Lagring
Drick nu till och med 2022.
Färg
Tydligt halmgult med gyllene kanter.
Region
Distrikt
Huvuddruva
Druvor
100% chardonnay
Typ
Vitt
Alkoholhalt
13,5%
Se även

Doft & Smak

Djup, elegant och fatad doft med mineraler, nektariner och grapefrukt tillasmmans med ett snyggt inslag av brioche. Medelfyllig till fyllig smak med stor gul frukt, bra balans med fatkaraktärerna och frisk syra. Lång avslutning med äppelpaj, småkakor och citrus.

Passar till

Kraftigare fiskrätter gärna med en smörsås, kycklingrätter med eleganta smaker eller gourmetpizza med mozzarella och persilja. Vinet är ekologiskt.

Beskrivning

Black Estate är en väldigt liten, familjeägd producent som drivs av paret Nicholas och Penelope tillsammans med Pen's föräldrar Rod och Stacey. De små odlingarna sköts helt ekologiskt och är belägna i premiumfokuserade distriktet Waipara. Familjen är i grund och botten vinodlare, snarare än vinmakare, så jobbet sköts främst i odlingarna och sedan får druvorna tala för sig själva. Så mycket naturvin det kan bli. Just 2011 hade den kallaste våren på över ett decennium varför en stor del av tiden ägnades åt att bekämpa frosten men därpå följde en perfekt odlingssommar med lite stress för druvorna. Man pratar nu, ett par år senare, om ett av de bästa odlingsåren i mannaminne. Druvorna till just detta vinet handplockades noga från en 3,8 hektar stor odling och pressades sedan i hela klasar innan de fick vildjäsa (inget tillsatt jäst) på franska ekfat och på sin fällning i 14 månader.