Aneto Red 2011
  • Fri frakt, värde 199kr
  • 100% Nöjd kund-garanti
  • Över 1000 unika viner
Aneto Red 2011 Annan

Aneto Red 2011

Aneto Red 2011

Tillfälligt slut

Pris 152 kr

Lagerstatus
Tillfälligt slut
Lagring
Drick nu till och med 2016.
Färg
Intensivt röd med mörka kanter.
Land
Region
Distrikt
Huvuddruva
Druvor
40 % touriga franca, 30 % touriga nacional, 20 % tinta roriz och 10 % tinta cao.
Typ
Rött
Alkoholhalt
13,5%

Doft & Smak

Fruktig doft med inslag av björnbär, svarta vinbär och körsbär tillsammans med kakao och vanilj från fatlagringen. Medelfyllig smak med frisk fruktighet, välintegrerade tanniner och en rund, fräsch eftersmak.

Passar till

Kyckling- eller fläskrätter med rostade grönsaker, till grillade korvar eller mellanlagrade ostar. Servera under rumstemperatur kring 18 grader.

Beskrivning

Sobredos är en familjeproducent som grundades 2001 med målet att producera, från ax till limpa, små volymer av högkvalitativa viner. Alla viner faller under varumärket Aneto. Vinodlingarna är alla belägna i hjärtat av Douro-dalen och omfattar idag bara 7 hektar. Första vinet att lanseras var Aneto Red 2002 och 2006 lanserades deras första "Grande Reserva". Druvorna till Aneto Red skördas för hand i små 15 kilos-korgar och sorteras sen, plockas från stjälkarna och krossas lätt innan de med gravitation flyttas ner i traditionella granitkar. I karen extraheras musten från skalen genom fottrampning två gånger om dagen och får sedan macerera och jäsa ett par dagar innan juicen får genomgå malolaktisk jäsning i ståltank. Efter jäsningen mognar juicen i en blandning av nya och gamla, franska, ekfat i minst 12 månader.