Oj då, populära viner tar tyvärr slut snabbt.

Vi rekommenderar dig att istället testa denna kundfavorit

Beskrivning

Amodo togs nyligen fram åt en stor italiensk restaurangkedja i Storbritannien som ville hitta det mest prisvärda vinet som fortfarande stod upp till en stor palett av olika maträtter och som upplevdes i smaken som mycket dyrare än det var. Uppdraget gick till innovatörerna på EnoItalia och det perfekta vinet hittade de i regionen Abruzzerna, där de lyckades producera en smakrik, elegant och otroligt prisvärd Pecorino-blend. Vi kan bara lyfta på hatten och vara glada att vi är deras exklusiva importör i Sverige!

Passar till

Servera runt 8-12°C som aperitif, eller tillsammans med friska fiskrätter, mjuka milda ostar eller rätter på vitt kött.

Produktinformation

Lagerstatus
Kommer vecka 14
Lagring
Drick nu eller inom 2 år
Karaktär
Friskt & Fruktigt
Färg
Ljust gyllene
Land
Italien
Region
Abruzzo
Distrikt
Terre di Chieti
Producent
EnoItalia
Huvuddruva
Pecorino
Druvor
100% Pecorino
Typ
Kork
Passar till
Volym
750 ml
Sockerhalt
0.5g/100ml
Alkoholhalt
12%
Kategorier
 • Producent

  EnoItalia

  EnoItalia är utan tvekan en av Italiens absolut främsta och mest innovativa producenter från Bardolino i Venetien. EnoItalia startade som ett kompisprojekt och har vuxit till att bli en av Italiens mest drivande och mest prisbelönade vinmakare!

 • Huvuddruva

  Pecorino

  Pecorino är en grön druva icke att förväxlas med osten med samma namn. Pecorino-druvan har ett tjockt skal och på grund av det är Pecorino-druvan mycket tålig och klarar det varma och torra klimatet som råder i mellersta Italien.

 • Region

  Abruzzo

  Abruzzo ligger på Italiens öskust, i höjd med Rom. Det är en bergig region med en lång kustlinje och grönskande landskap. Tack vare solen, de salta vindarna från havet, de skyddande bergen och den mineralrika jorden är Abruzzo perfekt för vinodling. 

 • Distrikt

  Terre di Chieti

  Terre di Chieti är en IGT-klassad (Indicazioni Geografiche Tipiche) provins när det kommer till vin. I teorin kan Terre di Chieti producera allt från vita torra viner till mousserande röda viner eftersom IGT-klassningen är mer flexibel än både DOC och DOCG-klassningarna. Dock syftar den i detta fall på odlingarna i sluttningarna runt staden Chieti som är provinsens huvudort.