Il Papavero 'Papaverone' Appassimento 2016
  • Fri frakt, värde 199kr
  • 100% Nöjd kund-garanti
  • Över 1000 unika viner
Il Papavero 'Papaverone' Appassimento 2016 Cabernet Sauvignon
Il Papavero 'Papaverone' 2014

Pris: 180 kr

Il Papavero 'Papaverone' Appassimento 2016

Lagerstatus
Tillfälligt slut
Lagring
Drick nu eller till och med 2019
Karaktär
Fylligt, smakrikt och komplext
Färg
Djuplila karmosinröd
Land
Region
Distrikt
Huvuddruva
Druvor
50% Cabernet Sauvignon, 25% Nero d'Avola, 25% Merlot
Typ
Rött
Alkoholhalt
14,5%

Doft & Smak

Djupa aromer av mörk frukt med massor av choklad, körsbär, plommon och kakao. Fyllig smak med rik och koncentrerad fruktighet tillsammans med tydliga torkade toner. Snygga fatkaraktärer av mörk choklad, mocca och kaffebönor. Saftig, smakrik avslutning som hänger kvar länge.

Passar till

Dekantera någon timme före servering och servera strax under rumstemperatur runt 18-19 grader. Utmärkt tillsammans med kraftiga kötträtter, alla sorters lagrade ostar och mörka chokladdesserter.

Beskrivning

Storebror, eller farfar om man så vill, i Il Papavero-serien som är så omtyckt. Här har vinmakaren Scipione Giuliani gjort sin version av en Amarone genom att noga välja ut de bäst lämpade druvorna från vinodlingarna på Sicilien och, likt en Amarone-process (Appassimento-metoden), torkar druvorna på halmbäddar för att maximera koncentrationen innan de krossas och får jäsa. Torkningen av druvorna ger ett så mycket mer koncentrerat, fylligt och smakrikt vin eftersom vattnet i stort sett är borta. Sammanfattningsvis är det ett riktigt toppvin till ett makalöst pris för kvaliteten.