• Fri frakt Fri frakt
  • Snabb hemleverans Snabb hemleverans
  • Trygg e-handel Trygg e-handel
WA Pinot Noir 2018 Pinot Noir

WA Pinot Noir 2018

Pris 129 kr 149 kr

Oj då, populära viner tar tyvärr slut snabbt.

Vi rekommenderar dig att istället testa denna kundfavorit

Lagerstatus
Tillfälligt slut
Lagring
2022
Karaktär
Fruktigt och örtigt
Färg
Rubinrött med lätt blått stråk i kanten
Land
Region
Klassificering
Producent
Huvuddruva
Druvor
100% Pinot Noir
Typ
Volym
750 ml
Sockerhalt
1,8 g/l
Alkoholhalt
12,5%
Se även

Doft & Smak

Vinet sjunger av röd frukt, en härlig örtighet, fina mineraler och en lång härlig avslutning.

Passar till

Vinet är helt perfekt till en asiatisk fläskgryta med inte allt förmycket hetta. Som likt andra bättre Bourgogner serveras gärna även detta vin svalt kring 16 grader.

Beskrivning

Louis Tramier, en innovativ och dynamisk vinmakare, som skapar viner med det renaste uttryck av Pinot Noir-druvan. Fruktdrivna viner med det speciella uttryck som området Mercury ger, av en härlig mineralitet och örtighet

Mer om producenten

Maison L. Tramier & Son ligger i hjärtat av Bourgogne, nära Beaujolais. Louis Tramier, en innovativ och dynamisk man, som skapade sin egen vingård 1842. Han valde att etablera sin verksamhet i Mercurey, vars viner redan hade ett gott rykte och förvärvade både en lovande vingård och en av Mercureys finaste källare. Under generationerna har hans ättlingar varit ivriga att expandera och öka familjens ägor med prestigefyllda plottar i Musigny, Clos de Vougeot och andra kända Bourgogne-områden. I början av 60-talet lanserade domänen sitt eget vintagevin: Roncier. Flera generationer av expertis kombinerades för att producera ett högkvalitativt vin och årgång. Det har nu gjort sig ett gott rykte i området. Det har bidragit till bolagets snabba tillväxt och driver upp den bland Bourgogne topp 50. Ännu under ledning av grundfamiljen fortsätter Maison Tramier sin expansion idag. Faktum är att det nyligen köpte moderna källare i Mercurey, vilket gjort att de tredubblat sin produktionskapacitet. Roncier marknadsförs nu framgångsrikt inom USA, Europa och Asien. Dessutom, sedan färdigställandet av en modern jäsningskällare för produktion av Château Mi-Pont, har denna appellation utvecklats till ett utmärkt vin.