• 100% nöjd kund-garanti 100% nöjd kund-garanti
  • Gratis hemleverans Gratis hemleverans
  • Trygg e-handel Trygg e-handel
WA Arinto 2018 Arinto

WA Arinto 2018

"WA betyder harmoni på Japanska - WA Arinto är ett vin från Bucelas utanför Lissabon utmärkt att avnjutas till Sushi och Sashimi!"

Pris 99 kr 149 kr Permanent nedsatt pris, gäller så långt lagret räcker.

Oj då, populära viner tar tyvärr slut snabbt.

Vi rekommenderar dig att istället testa denna kundfavorit

Lagerstatus
Tillfälligt slut
Lagring
2021
Karaktär
Fruktigt, friskt och torrt
Färg
Ljust citrusgult
Land
Portugal
Region
Lisboa
Distrikt
Bucelas
Klassificering
DOC
Producent
Quinta da romeira
Huvuddruva
Arinto
Druvor
100% Arinto
Vintyp
Förslutning
Passar till
Volym
750 ml
Sockerhalt
1,8 g/l
Alkoholhalt
12,5%
Se även

Doft & Smak

På näsan är vinet fyllt av diverse citrusfrukter. I munnen samsas eleganta fruktaromer som Conference-päron, aprikoser och gula äpplen och mogna citroner. Vinet har en mineralisk friskhet och livlig fin syra.

Passar till

Detta vin är fantastiskt med någon stekt eller grillad fisk och skaldjur. Det är också den perfekta vinkompisen till kyckling med citrussåser eller marinader. Servera vinet mellan 6-8 grader.

Beskrivning

WA Arinto är producerat av den finaste gröna druvan i Estremadura-distriktet, i Bucelasnear Lissabon vid Portugals kust. Arinto började odlas i Portugal för 2200 år sedan av romarna.

Mer om vinet

Detta fenomenala vin produceras av den fina egendomen Quinta da Romeira, som ägs av familjen Ferreira som producerat vin sedan 1700-talet. Vingården har över 130 hektar i området Bucelas-Lisboa, 25 km norr om Lissabon. Marken, som går från övre Jura, består av kalkhaltig marl och kristallkalksten med riklig närvaro av fossiler som trigonia, ostron och bivalv, vilket bidrar till en unik mineralitet. Vinodlingarna planteras i utpräglade backar, på 250 m höjd, skyddat från Atlantens vindar genom en åsbacke. Kalla och fuktiga vintrar, varma och torra somrar med fuktiga nätter bidrar alla till en lång och perfekt druvmognad.