Beskrivning

Vintonic är en blandning av kvalitetsvin gjort på druvan Grüner Veltliner och premium tonic water. Det ger en frisk och fruktig färdigblandad cocktail som är klar att servera direkt ur flaskan.

Vintonic är ett samarbete mellan österrikarna Thomas Voglsam och Rheinard Mattes. Rheinhards familjefirma Mattes producerar Grüner Veltliner från distriket Weinviertel, och Thomas är en välkänd profil som förutom premium-tonic även producerar fruktjuicer.

Idén att skapa en gemensam produkt utmynnade i Vintonic, där Thomas blandar sin egen Premium-tonic med Rheinhards Grüner Veltliner.

Passar till

Servera denna läckra aperitif precis som den är i ditt finaste vinglas med en slice citron.

Produktinformation

Lagerstatus
356 st
Lagring
Drick nu eller inom 2 år
Karaktär
Friskt & Fruktigt
Färg
Ljust gyllene
Land
Österrike
Huvuddruva
Grüner Veltliner
Druvor
Grüner Veltliner & Tonic Water
Typ
Kork
Passar till
Volym
750 ml
Sockerhalt
6.2g/100ml
Alkoholhalt
5.7%
Se även
Kategorier
 • Land

  Österrike

  Med en av världens hårdaste vinlagstiftningar och med sitt “cool climat” producerar Österrike några av världens mest ärliga och kvalitativa viner. Klimatet är kontinentalt med hårda vintrar och varma, torra somrar.

 • Huvuddruva

  Grüner Veltliner

  Österrikes stjärna!

  Grüner Veltliner är en grön druva från arten Vitis vinifera som odlas främst i Österrike. Som vinland är Österrike faktiskt ett utav dem ledande.

 • Kategori

  Bästa vinet under 100

  Skralt i plånboken men fortfarande sugen på ett gott vin? Här hittar du det bästa röda, vita och mousserande vinet under 100 kr. Det godaste vinet är gratis men prisvärt vin är näst bäst. 

 • Karaktär

  Friskt & Fruktigt

  Som namnet antyder är vinerna i denna kategori friska med en hög fruktsyra. Ofta med smakaromer som citrus och stenfrukt.