Vin

Vin - världens mest älskade dryck? För oss på Vinoteket är svaret självklart ja, och vi tror många håller med. På denna sida hittar du alla våra viner i vårt vinsortiment med 1000-tals kvalitetsviner att välja bland. Du kan enkelt hitta dina favoritviner genom att filtrera på vin-typ, vin-land, vin-druva, vin-region, vin-distrikt och vin-producent. Du kan självklart även sortera på våra populäraste viner utifrån våra kunders omdömen och prisbild. 

Vin är den perfekta matchningen med mat och skapar en social gemenskap. Hos oss får du chansen att upptäcka vin du inte är van vid, utvalda av våra sommelierer. Vilket vin du sen gillar är såklart personligt och en smaksak. Ett vin kan vara av hög kvalitet, men att det inte faller just dig i smaken. Kanske är det druvan du inte gillar från just det landet osv. Vissa gillar rött vin, andra vitt vin och mousserande vin, och de flesta tar sig bara ett glas rosévin när sommaren närmar sig. Medan andra dricker rosé-vin året om. 

Vin tillverkas av jäst saft från vindruvor. Att något så “enkelt” som vin, en druvsaft som är jäst kan smaka på så många olika sätt. Vin har så många olika smaker och karaktärer, därav så komplext och ibland svårt att beskriva vilket som är ens favorit-vin. Självklart hänger det ihop med valet av druva i vinet, då det är en så pass viktig komponent, men även klimatet och i vilket läge vindruvorna odlats. Men också tekniken som använts för att ta fram vinet och enligt vilken metod- och vin-tradition som använts. Vin har vanligtvis en alkoholhalt på mellan 8-15 procent, över det klassas vinet som starkvin.

Sortering:
Valda filter:
Filtrering:
Vintyp
Övrigt
Land
Druva
Region
Distrikt
Producent
Kategori
Passar Till

Hittar du inte vinerna du söker?

Leta vidare i våra populäraste kategorier: