Tenute Mannino Palmento Nerello Mascalese 2013 Nerello Mascalese

Tenute Mannino Palmento Nerello Mascalese 2013

"Elegant vin fyllt med smaker av viol och körsbärsblom"

Pris 189 kr

Köp 1 st
Köp 4 st
Köp 6 st
Lagerstatus
305 st
Lagring
Drick nu till och med 2024
Karaktär
-
Färg
Rubinrött med lila stråk i kanten
Land
Region
Distrikt
Klassificering
Producent
Huvuddruva
Druvor
Nerello Mascalese och liten del andra inhemska druvor
Typ
Volym
750 ml
Sockerhalt
2 g/l
Alkoholhalt
12,5%
Se även

Doft & Smak

Torrt, runt och behagligt mjukt vin men med stor kropp. Fina toner av viol och körsbärsblom. Runda tanniner som kommer mjukna än mer med en stunds lagring.

Passar till

Drick vinet vid 16-18 grader. Perfekt kompis till en fin köttbit från grillen nu i sommar, hårdostar och sen när hösten gör sitt intågande kommer det värma gott till en mustig gryta.

Beskrivning

Palmento '810 - IGP Terre Siciliane - Nerello Mascalese är resultatet från en blandning av Nerello Mascalese och andra traditionella blåa druvor från Etna som finns i de gamla vingårdarna i Castiglione di Sicilia. Vinodlingarna är planterade på sandiga och vulkaniska jordar på terrasser som är typiska för Etnaområdet. Produktionen är sådan att den utsätts för starka temperaturförändringar mellan dag och natt vilket kräver perfektion i vingårdsarbetet och ger vinet dess elegans och fina syra. Skörden av druvorna sker fortfarande strikt för hand, den efterföljande pressningen är mycket försiktig, vinifiering sker i ståltankar. Vinet förädlas i rostfria tankar i några månader innan buteljering.

Om producenten

Tenuta Mannino är en undangömd liten pärla på Sicilien längs med de karga kullarna kring Etna-vulkanen. Just den vulkaniska jordmånen är det som utmärker vinerna härifrån med en elegant, frisk, mineralrik ton som snabbt kan kännas igen när man har provat ett par viner från distriktet. Tenuta Mannino har rötter tillbaka till början av 1800-talet då Baron Franz Mannino blev en framgångsrik affärsman genom apelsinexport till USA och vinproduktion som främst såldes lokalt på Sicilien. Idag drivs gården av Giuseppe Mannino som dessutom är president för Etnas vinappellation, så han vet vad han pratar om.