Varukorg ()

Frakt
Att betala

Mina sidor

San gregorio

(2)

Bodega San Gregorio ligger i ett unikt territorium, välsignat av naturen. En hård och vild plats där vinmakarna tar det bästa varje dag för att förvandla det till vin. 

Bodega San Gregorio grundades år 1965 i Cervera de la Cañada och tillhör ursprungsbeteckningen Calatayud.

Detta territorium ligger beläget vid foten av det iberiska systemet, endast de bästa druvorna från Ribota- och Manubles-dalen, det västligaste området av appellationen får ta plats i vinerna.

Vinodling och druvor

700 hektar vinodling ligger i området Cervera, som omger Sierra de Armantes.
Den genomsnittliga produktion ligger på cirka två miljoner kilo druvor.

Bland de blå druvorsorterna är det garnacha som dominerar, tillsammans med tempranillo, syrah, cabernet sauvignon och merlot.

Macabeo är den druvsort som står för de vita vinerna.

Majoriteten av produktionen går för export till de mest krävande marknaderna: Storbritannien, USA, Tyskland, Holland, Kanada, Belgien, Luxemburg, Danmark, Sverige, Norge, Australien, Nya Zeeland, Kina, Japan och Singapore.

Vingården ligger i Cervera de la Cañada, på stranden av floden Ribota och 15 kilometer från den regionala huvudstaden Calatayud. Vingården är spridd över Ribota- och Manubles-dalarna som omger Sierra de Armantes, vilket ger namn åt vinerna.

Historia

Odlingen av vinstockar i området går tillbaka till 200-talet f.Kr., dokumenterad efter upptäckten av en vinpress på den keltiberiska platsen Segeda, som ligger mellan kommunerna Belmonte de Gracián och Mara, bara 20 km från Cervera. Den första skriftliga referensen till den höga kvaliteten på områdets viner går tillbaka till 1:a århundradet och dess författare är Marco Valerio Marcial, en satirförfattare som föddes i Bílbilis Augusta, en romersk stad som ligger nära Calatayud. På 1100-talet grundade cisterciensermunkarna klostret i sten och ökade planteringen av vinstockar i området. Phylloxera slog hårt på vinerna från Frankrike, vilket skapade möjlighet för vingården att expandera till över 44 000 hektar.

1965 bestämde sig en grupp på cirka 30 vinodlare från Cervera de la Cañada för att starta Bodega San Gregorio.

Vineriet började buteljera på 80-talet och antog en ny filosofi när det gäller produktion och bearbetning. På 90-talet började exporten av vin till Storbritannien, en process som fortsatte till resten av de länder som det för närvarande exporteras till.

Faciliteter

Den ursprungliga tillverkningsanläggningen är fortfarande i bruk efter flera renoveringar och utbyggnader. Vingården har ändrats i storlek för att anpassa sig till nya behov och kvalitetskrav.

Bland de renoveringar som genomförts de senaste åren är det värt att lyfta fram utbyggnaden av produktionslager, tappningsanläggning, lager och lager.