Varukorg ()

Frakt
Att betala

Mina sidor

Proper Twelve

(1)

Proper Twelve är ett irländskt whiskeymärke som grundades av MMA-fightern Conor McGregor.

Proper Twelve är en blended Irish whiskey som lanserades 2018. Whiskyn är gjord på en blandning av grain och single malt whiskey som har lagrats på bourbonfat i minst tre år. Namnet Proper Twelve kommer från området Crumlin i Dublin där Conor McGregor växte upp. Postnumret där är just D12.

Proper Twelves historia

Idén till Proper Twelve föddes när Conor McGregor letade efter den perfekta whiskyn att njuta av med familj och vänner. Han kunde inte hitta exakt det han sökte, så han bestämde sig för att skapa sin egen whiskey. McGregor samarbetade med ett välrenommerat destilleri för att ta fram receptet till Proper Twelve.

Varifrån kommer Proper Twelve?

Proper Twelve produceras på Old Bushmill's Distillery i Bushmill's, County Antrim, Nordirland. Detta anrika destilleri grundades redan 1784 och är Irlands äldsta licensierade whiskeyproducent. Proper Twelve drar nytta av Bushmill's långa erfarenhet och expertis för att skapa en whiskey av hög kvalitet.

Whisky från Proper Twelve

Proper Twelve utmärker sig genom att vara en mycket mixervänlig whiskey med en tilltalande smakprofil. Den lämpar sig väl för att användas i klassiska whiskeydrinkar som Irish Coffee och Whiskey Sour. Whiskyn har en fruktig karaktär med inslag av vanilj och honung från fatlagringen, vilket gör den lättillgänglig även för den ovane whiskeydrickaren.

Hur smakar whiskey från Proper Twelve?

Proper Twelve har en mjuk och len smak med toner av vanilj, honung och tropisk frukt. Whiskyn har en medelfyllig kropp och en behaglig sötma som balanseras av en lätt kryddighet. Eftersmaken är relativt kort med inslag av ek och en delikat rökighet. Proper Twelve är en välbalanserad och lättdrucken whiskey som lämpar sig för många olika smaktyper.