Varukorg ()

Frakt
Att betala

Mina sidor

LEA Winery SRL

(0)

Högst upp på det italienska stövelskaftet, i Friuli, ligger Lea Winery. Här görs naturligt vin på lokala druvsorter och med antika metoder. Vin skapat för de nya generationerna - orange, vitt, rött och bubbel. 

I italienska Friuli, högt upp i landets norvästra hörn ligger Lea Winery. Här görs vin på lokala druvsorter i appellationen Friuli Grave DOC. Bekämpningsmedel och konstgödsel är förbjudet och användningen av koppar minimal. Filosofin är att hålla vinrankorna friska genom att förebygga istället för att behandla. 

Drömmen om att bli den största italienska vingården för naturligt vin

Lea Winery har från start haft som mål att bli den största vingården för naturligt vin i Italien. Fokus har sedan start varit naturligt- och orangevin.  Idag innefattar egendomarna 132 hektar som alla är certifierat ekologiska och gårdens viinkällare har en lagringskapacitiet på närmare 18.000 hektoliter. 

Blancjat - vin för den nya generationen

Blancjat är ett av Lea Winery's nya varumärken. Idén grundar sig i drömmen om att återuppliva den egendom som går under namnet Casa Bianca, med ett projekt som skulle kunna gå i arv till de nya generationerna. Filosofin är att göra vin med naturliga och ekologiska metoder på lokala druvsorter såsom pinot grigio, ribolla gialla, glera och traminer men även internationella sorter såsom chardonnay och merlot

Pét nat & orangevin

Vinerna görs i en stil som den yngre generationen efterfrågar - här finns bland annat orangevin och bubbel gjort på det som kallas metodo ancestrale i Italien. I Frankrike är dessa viner mer kända under namnet pét nat (Pétillante naturel).