Varukorg ()

Frakt
Att betala

Mina sidor

Francis Ford Coppola Winery

(1)

Som regissör av filmerna om Gudfadern hade Francis Ford Coppola stora framgångar. Hans familjegård i Kalifornien har visat sig ha detsamma. Om det beror på maffiametoder låter vi vara osagt. Det vi kan säga är att vinerna är goda. På riktigt. 

Francis Ford Coppolas vingård i Kalifornien

Francis Ford Coppola Winery är en familjeägd vingård som ligger i hjärtat av Sonoma County i Kalifornien. Födelseplatsen för delstatens vinindustri.

Från maffia-film till familjegård

Vingården är omtalad för sina viner men kanske ännu mer för dess ägare - Francis Ford Coppola. En flerfaldigt Oscarsbelönad amerikansk filmregissör, manusförfattare och producent. Mest känd som regissör för filmerna Gudfadern (1972), Gudfadern del II (1974) och Apocalypse (1979).

Zinfandel och cabernet sauvignon från Alexander Valley

Men, tillbaka till vinerna. Alexander Valley är en appellation erkänd för välgjort vin på druvsorterna zinfandel och cabernet sauvignon. Francis Ford Coppola Winery odlar sina druvor där och gör mer än fyrtio olika viner. Stor vikt läggs även på vinturism i form av vinprovningar, guidade vingårdsbesök och att roa gäster i den inspirerande vingårdsmiljön.