Varukorg ()

Frakt
Att betala

Mina sidor

Sonoma

(2)

Lär dig allt om ett av USA:s förnämligaste vindistrikt.
Vindistriktet Sonoma erbjuder besökarna en hänförande naturupplevelse och utsökta viner gjorda på några av världens mest populära vindruvor.

Vindistriktet Sonoma är en av de viktigaste regionerna för vintillverkning i USA och är också tillsammans med Napa Valley en av de äldsta. Ända sedan mitten på 1800-talet har det odlats vindruvor här. Regionen är indelad i tre olika underdistrikt; Sonomadalen, norra Sonoma samt Sonomakusten.

Sonomadalen är särskilt känd för sin svala dimma som rullar in från San Pablo Bay. I dalgångarna dröjer sig den fuktgivande dimman kvar och skapar ett optimalt klimat för de druvsorter som kräver mer bördig jordmån med långa säsonger.

Druvor med distinkta karaktärer

Vingårdarna ligger tätt längs det bördiga landskapet och vintillverkare i området odlar flera olika sorters druvor.

I dagsläget finns huvudsakligen fem olika varianter:
Syrah
Cabernet Sauvignon
Pinot Noir
Chardonnay
Zinfandel

Sonoma Cabernet Sauvignon är den vanligaste druvan i hela regionen. Den amerikanska premiumdruvan Zinfandel förekommer i de torrare och soligare delarna av distriktet. I de svalare dalgångarna hittar däremot du Pinot Noir och Chardonnay. Den tåliga och fylliga druvan Syrah finns i hela Sonoma-regionen och några av de populäraste vinerna härifrån är gjorda på just Syrah.

En helhetsupplevelse för alla vinälskare

Sonoma erbjuder en oförglömlig upplevelse för sina besökare. Regionen har bland annat en hisnande vacker kustremsa, höga berg, vindlande floder i dalarna och inte minst fantastiska viner. För den som vill kombinera vinresan med annat finns det också gott om friluftsaktiviteter i området.

Njut av mat och vin

För alla som älskar vällagad mat tillsammans med ett gott vin är distriktet perfekt. Du kan besöka lyxiga restauranger med Michelinstjärnor, men också botanisera i utbudet bland Sonomas lokala matställen. De erbjuder delikatesser gjorda på lokalt odlade råvaror. Distriktets bästa viner kan du förstås avnjuta på i stort sett alla restauranger i Sonoma. Italienska restauranger finns det även gott om och där kan du avnjuta överdådiga charkbrickor och pastarätter tillsammans med ditt favoritvin.