Varukorg ()

Frakt
Att betala

Mina sidor

Château Siran

(2)

För dig som vill upptäcka viner från Margaux.
Château Siran ligger i Margauxområdet i Bordeaux. Här produceras främst viner på druvorna Merlot, Cabernet Sauvignon och Petit Verdot.

Historien om vingården börjar redan 1428, vilket innebär att Château Siran är en av de äldsta egendomarna i Margaux. Vingården som ligger i Margauxområdet i Bordeaux är omgiven av tre Grands Crus Classés. Margaux ligger i sin tur i det så kallade Haut-Médocdistriktet i det välkända Bordeaux i sydvästra Frankrike. Gården har varit inom samma familj sedan 1859, men drivs sedan 2007 av Édouard Miailhe. Familjen har gjort Siran känt i Medocområdet och gården producerar flera sorters röda viner.

Vingården och dess terroir

Labarde-platån har en unik terroir och terräng som passar utmärkt för vinodlingar. Château Siran är en av många egendomar i området som drar nytta av de unika förhållandena. Marken som vingårdens odlingar ligger på består till största delen av finkornigt grus. Vinodlingarna som sträcker sig över 88 hektar drar nytta av åsens fördelar främst när det gäller dränering. Av 88 hektar är 40 av dem avsatta för de röda druvorna Cabernet Sauvignon, Merlot, Petit Verdot och Cabernet Franc. Det som i första hand gör vingården så unik är bland annat lagringsprocessen. När jäsningsprocessen är klar flyttar de vinet till stora ekfat där de lagrar det i ytterligare 12-14 månader. Det är dessutom den här processen som ligger bakom de högkvalitativa viner som Château Siran är kända för.

Kort om vinet Château Siran

Deras flaggskeppsvin, som även det heter Château Siran, är klassat som ett av endast nio "Cru Bourgeois". Vinet innehåller en underbar blandning av Merlot, Cabernet Sauvignon och Petit Verdot. Det reflekterar områdets terroir på ett utmärk sätt med sin unika struktur och karaktär. Château Siran innehåller också en förhållandevis hög andel Petit Verdot. Det innebär att vinet får ett speciellt lyft och smak som andra viner i området saknar. Druvan förstärker dessutom den unika karaktären som alla Château Sirans viner är kända för.